Grozette strooibus: nu nóg beter!

Grozette verbeterde deksel
SFA verpakkingen

De klantwens

Grozette en SFA Packaging hebben een aantal jaar geleden de handen succesvol ineen geslagen voor de ontwikkeling van een nieuwe strooibus verpakking voor strooikaas. Na de lancering is deze samenwerking een significante bijdrage aan de ontwikkeling van dit product gebleken.

Zowel Grozette als SFA Packaging zijn beide continue bezig om te kijken naar innovatie en manieren om hun verpakkingen te optimaliseren. Zo was er ook de wens om de strooibaarheid van de poederkaas nog beter te laten worden, waarbij een aanpassing aan de huidige deksel als oplossing is aangedragen door SFA Packaging.

Grozette strooikaas

Heldere uitgangspunten

Voor Grozette stond een aantal zaken voorop in deze nieuwe ontwikkeling. Als belangrijkste voorwaarde diende de aanpassing aan de verpakking geen negatieve invloed te hebben op de 100% recycleerbaarheid van het product. Deze moest blijven bestaan uit één soort materiaal, waarmee het duurzame karakter van de verpakking gewaarborgd blijft. Daarnaast diende de aanpassing geen invloed te hebben op de productielijn en op de dozen die gebruikt worden om het product ongeschonden in de schappen van de supermarkten te krijgen. Ook de “tamper-evident” functie, waarmee de consument in één oogopslag kan zien dat het product bij aankoop nog niet geopend is geweest, moest ongewijzigd blijven. Kortom, een mooie uitdaging voor een flinke verbetering!

Een vernieuwend ontwerp

SFA Packaging heeft op basis van eerdergenoemde uitgangspunten de bestaande deksel geoptimaliseerd om aan alle gestelde voorwaarden te beantwoorden. De huidige doseerdop, die bestaat uit een ingenieus twee kleppen systeem, stelt de consument in staat de gewenste hoeveelheid kaas op twee manieren af te stemmen op het gerecht. Enerzijds door een opening die uit 5 strooigaatjes bestaat en anderzijds door één grote opening. Laatstgenoemde is ongewijzigd gebleven, maar de opening met 5 gaatjes is gewijzigd in een opening met 3 grotere gaten.

De kracht van ervaring en expertise

Sinds 1963 produceert Grozette B.V. een assortiment aan strooibare kaasproducten voor de voedingsindustrie, foodservice en retail. SFA Packaging heeft ruim 20 jaar ervaring in de verpakkingsbranche, met een duidelijke focus op spuitgiet verpakkingen voor de voedingsindustrie. Naast een groot assortiment aan standaard verpakkingen heeft SFA veel expertise in het ontwikkelen van tailormade concepten.

Grozette verbeterde deksel

Ook een oplossing nodig?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.