Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen
SFA verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Gezien de huidige consumptiemaatschappij spelen duurzame verpakkingen een belanhgrijke rol in de weg naar een betere wereld voor morgen. Daar dragen we bij SFA Packaging graag ons steentje aan bij en dus produceren we 100% recyclebare verpakkingen van homogeen materiaal. Gewoon in alle vormen (bakjes, emmertjes, potjes & meer) en in alle denkbare maatvoeringen.

Onze duurzame verpakkingen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ze zijn ook nog eens kostenbesparend. Ze voldoen namelijk aan alle vereisten voor het aanvragen van een verlaagd belastingtarief waarmee je tot 40% kunt besparen op het reguliere belastingtarief van de afvalbeheersbijdrage. Mooi meegenomen! Ook benieuwd of je huidige verpakkingen recyclebaar zijn en je eventueel in aanmerking komt voor de tariefdifferentiatie? Doe dan de KIDV Recyclecheck!

Bekijk de mogelijkheden

100% recyclebare verpakkingen
Reuse, reduce & recycle

Reuse, reduce & recycle

Bij SFA Packaging passen we de reuse, reduce & recycle principes toe. Dat houdt in dat onze duurzame verpakkingen te hergebruiken zijn (reuse), er minder plastic nodig is om ze te produceren (reduce) en dat ze 100% recyclebaar zijn (recycle). Ook werken we samen met de Wageningen Food & Biobased Research aan de eerste transparante biobased spuitgietverpakking en gebruiken we in onze Slimline verpakkingen tot wel 25% minder verpakkingsmateriaal voor een minimale ecologische footprint.

Mogelijke duurzame verpakkingen

Dat onze containers duurzaam geproduceerd worden, betekent niet dat de mogelijkheden beperkt worden. Integendeel zelfs. We beschikken over allerlei verschillende modellen. Klein of groot en eventueel sealbaar, waterdicht en met bedrukking middels in mould labeling. Daarbij wordt het label in het kunststof verwerkt in plaats van erop geplakt. Sterk, hygiënisch en ook nog eens milieuvriendelijk. Kortom, we hebben alles in huis om je te helpen aan de perfecte packaging voor je product.

Neem contact op

Ontdek de perfecte packaging

Maak gebruik van onze duurzame verpakkingen, zorg voor een beter milieu en bespaar ondertussen ook nog op het belastingtarief voor de afvalbeheersbijdrage. We horen graag wat je wensen zijn, zodat we je kunnen helpen aan de perfecte packaging voor je product. We leveren ook maatwerk en produceren desgewenst in kleine oplages van duizenden of honderden containers. Neem vrijblijvend contact op via de onderstaande knop.

Neem contact op

Ontdek de perfecte packaging

Dit zeggen onze klanten over ons

Grozette logo

Grozette

“De combinatie van ruime ervaring in de verpakkingsbranche voor voeding en de expertise op het gebied van tailormade verpakkingen heeft ons doen kiezen voor SFA Packaging. SFA heeft zich in dit project een waardevolle partner getoond die proactief meedenkt en streeft naar maximale kwaliteit en dienstverlening.”

Koppert Cress logo

Koppert Cress

“SFA denkt écht met je mee en gaat hierin een stap verder dan wat ik gewend ben en speelt daarmee een onderscheidende rol. Dit heb ik als heel prettig ervaren.”

gebruiksvriendelijk

Grootste aanbod spuitgiet verpakkingen

gebruiksvriendelijk

In Mould Labeling voor beste resultaat

gebruiksvriendelijk

100% recyclebaar kunststof

Nuttig om te weten...

We kunnen urenlang praten over wat er allemaal kan met onze verpakkingen, maar hierbij alvast de samenvatting:

 • Verpakkingsinhoud van 25 milliliter tot 62 liter
 • Oplopende inhoudsmaten per verpakkingsvorm
 • Temper Evident verzegeling/sluitverzegeling
 • Sealbaar onder speciale sealdeksel
 • Geschikt voor magnetron, diepvries en vaatwasser
 • In waterdichte uitvoering verkrijgbaar
 • Topkwaliteit bedrukking met onbeperkt rasterverloop
 • Bedrukking labels met ‘food approved’ inkten
 • Gratis geconditioneerde opslag van labels
 • Labels optimaal gepositioneerd
 • Relatief lage voorbereidingskosten
 • Combinatiedruk mogelijk
Duurzame verpakkingen-nuttig weten