Duurzame verpakkingen voedsel

Duurzame-verpakkingen-voedsel-goed
SFA verpakkingen

Efficiënt en Duurzaam

Bent u op zoek naar een milieubewuste manier om uw producten te verpakken? Dan biedt monomateriaal een praktische en duurzame oplossing. Ontdek hoe deze enkelvoudige materialen uw bedrijf kunnen helpen bij het verminderen van afval en het vereenvoudigen van recyclingprocessen, terwijl u uw klanten kwaliteitsproducten blijft aanbieden.

Neem contact op

Efficiënt en Duurzaam
Duurzame bedrijven betekent duurzame verpakkingen

Duurzame bedrijven betekent duurzame verpakkingen

Tegenwoordig is er een groeiende interesse in duurzame verpakkingen voor voedsel. Deze trend is niet alleen een reactie op milieubewustzijn, maar ook op de vraag van consumenten naar groenere opties. Duurzame verpakkingen voor voedsel bieden een alternatief voor traditionele verpakkingsmaterialen, waarbij de nadruk ligt op het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Neem contact op

Wat zijn duurzame verpakkingen voor voedsel?

Duurzame verpakkingen voor voedsel zijn ontworpen om de impact op het milieu te minimaliseren. Dit wordt bereikt door het gebruik van hernieuwbare bronnen, biologisch afbreekbare of composteerbare materialen, en het verminderen van afval. Deze verpakkingen zorgen niet alleen voor het behoud van de kwaliteit en versheid van voedsel, maar verminderen ook de belasting van onze planeet.

Neem contact op

voedsel-duurzame-verpakkingen
uitleg-duurzame-verpakkingen-voedsel

Voordelen van duurzame verpakkingen voedsel

Het gebruik van duurzame verpakkingen voor voedsel heeft tal van voordelen. Het vermindert de uitstoot van broeikasgassen, verlaagt het energieverbruik en vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Daarnaast verbetert het de merkperceptie, aangezien bedrijven die duurzame verpakkingen gebruiken, vaak worden gezien als milieubewust en maatschappelijk verantwoord.

Neem contact op

Innovaties in duurzame verpakkingen voedsel

De sector van duurzame verpakkingen voor voedsel is voortdurend in ontwikkeling. Nieuwe technologieën, zoals eetbare verpakkingen en verpakkingen gemaakt van landbouwafval, bieden innovatieve oplossingen voor verpakkingsuitdagingen. Deze ontwikkelingen dragen niet alleen bij aan een duurzamere toekomst, maar openen ook nieuwe mogelijkheden voor voedselproducenten en -verdelers

Neem contact op

Innovaties in duurzame verpakkingen voedsel

Dit zeggen onze klanten over ons

Grozette logo

Grozette

“De combinatie van ruime ervaring in de verpakkingsbranche voor voeding en de expertise op het gebied van tailormade verpakkingen heeft ons doen kiezen voor SFA Packaging. SFA heeft zich in dit project een waardevolle partner getoond die proactief meedenkt en streeft naar maximale kwaliteit en dienstverlening.”

Koppert Cress logo

Koppert Cress

“SFA denkt écht met je mee en gaat hierin een stap verder dan wat ik gewend ben en speelt daarmee een onderscheidende rol. Dit heb ik als heel prettig ervaren.”

gebruiksvriendelijk

Grootste aanbod spuitgiet verpakkingen

gebruiksvriendelijk

In Mould Labeling voor beste resultaat

gebruiksvriendelijk

100% recyclebaar kunststof

Nuttig om te weten...

We kunnen urenlang praten over wat er allemaal kan met onze verpakkingen, maar hierbij alvast de samenvatting:

 • Verpakkingsinhoud van 25 milliliter tot 62 liter
 • Oplopende inhoudsmaten per verpakkingsvorm
 • Temper Evident verzegeling/sluitverzegeling
 • Sealbaar onder speciale sealdeksel
 • Geschikt voor magnetron, diepvries en vaatwasser
 • In waterdichte uitvoering verkrijgbaar
 • Topkwaliteit bedrukking met onbeperkt rasterverloop
 • Bedrukking labels met ‘food approved’ inkten
 • Gratis geconditioneerde opslag van labels
 • Labels optimaal gepositioneerd
 • Relatief lage voorbereidingskosten
 • Combinatiedruk mogelijk
Duurzame verpakkingen voedsel-nuttig-weten