Innovatieve verpakking voor Tasty Foods: De cirkant verpakking

Cirkant verpakking
SFA verpakkingen

Wij hebben een innovatief verpakkingsproject afgerond voor Tasty Foods. Dit project richtte zich op het ontwikkelen van een nieuwe, bijna vierkante pot, ook wel bekend als de cirkant serie. De verpakking voldoet aan specifieke klantbehoeften, heeft een unieke en opvallende verschijning en biedt voordelen voor zowel transport als gebruiksgemak. Hieronder lees je hoe wij dit project hebben aangepakt en tot een succesvolle oplossing zijn gekomen.

Uitdaging van de klant

Tasty Foods had een probleem met hun bestaande verpakking. Deze verpakking met een topsealfolie en daarop een deksel voldeed niet aan hun eisen. Klanten klaagden dat het bakje vaak uit de deksel viel bij het oppakken. Dit leidde tot beschadigde producten en ontevreden eindgebruikers. Wij werden benaderd om dit probleem op te lossen. Vervolgens hebben wij gekeken naar mogelijke oplossingen en besloten de 250ml cirkant cup te gebruiken, een stevige en betrouwbare verpakking.

Cirkant verpakking

Ontwikkeling van de cirkant cup

De cirkant cup is een bijna vierkante pot met een goed passende deksel. Het heeft twee rechte zijdes en twee licht gebogen zijdes. Deze unieke vorm biedt voordelen bij het transport en is een opvallende presentatie in de winkel. De vorm zorgt er ook voor dat de potten netjes naast elkaar passen zonder onnodige ruimte in te nemen. Daarnaast klikt het deksel stevig vast, waardoor het probleem van Tasty Food werd opgelost. Zo is de folie optimaal beschermt en fungeert het na openen als bewaardeksel. Dit zorgt ervoor dat producten langer vers blijven na opening. De cirkant cup lost hiermee het verpakkingsprobleem van de klant op en voorkomt voedselverspilling.

Technische expertise en innovatie

Bij SFA Packaging ligt de focus op technische expertise en innovatie. Voor de cirkant cup hebben we het ontwerp nog verder verbeterd. Een belangrijk onderdeel is het ontnesten van de verpakkingen. Dit betekent dat de gestapelde cups makkelijk van elkaar loskomen. We hebben kleine nokjes toegevoegd in de hoeken van de cirkant cup. Hierdoor zijn deze bijna niet zichtbaar. Deze nokjes zorgen ervoor dat de cups onderling niet vastkleven. Hierdoor kunnen ze snel en efficiënt verwerkt worden op de productielijn. Deze technische aanpassing geeft een mooier design en verbetert de productie.

advies en ontwerp

Duurzaamheid en IML-technologie

De nieuwe cirkant cup en deksel zijn gemaakt van mono-materiaal en zijn 100% recyclebaar. Voor een nog mooiere presentatie maken we gebruik van In-Mold Labeling (IML) technologie. Dit betekent dat het etiket tijdens het productieproces wordt samengevoegd met de verpakking. Dit zorgt voor een naadloze integratie en een hoge krasbestendigheid. Het resultaat is een duurzame en visueel aantrekkelijke verpakking die ook functioneel is.

Neem contact op met SFA Packaging

De cirkant serie is leverbaar in drie inhoudsmaten: 250ml/450ml en 600ml. Klaar om jouw verpakkingen naar een hoger niveau te tillen? Neem contact op en ontdek wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Onze maatwerkoplossingen en innovatieve technologieën zorgen ervoor dat jouw verpakkingen betrouwbaar en functioneel zijn. Samen zorgen we voor de beste oplossing voor jouw verpakkingsbehoeften.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.