Een baanbrekende verpakking voor de zuivelindustrie

SFA Yoghurtverpakkingen
SFA verpakkingen

Uitgangspunten

Een belangrijk uitgangspunt bij het ontwikkelen van deze nieuwe verpakkingen is een lagere ‘footprint’ qua materiaalgebruik en logistiek; meer specifiek betekent dit een gewichtsreductie tot 35% ten opzichte van de benchmarks. Een ander uitgangspunt is dat de verpakkingen samen met onze relaties zo zijn ontwikkeld dat de transitie op bestaande afvullijnen naar onze nieuwe verpakkingen zo vloeiend mogelijk verloopt. Daarnaast zijn onze nieuwe verpakkingen getest om, net als de oude verpakkingen, op een vergelijkbare manier belast te kunnen worden. Net als bij de oude verpakkingen is ook hier het hergebruiken van verpakkingsmaterialen zeer belangrijk geweest bij de ontwikkeling. Doordat ook deze verpakkingen van 100% mono-materiaal zijn gemaakt, kunnen deze na gebruik volledig worden gerecycled.

Yoghurt Verpakking

Ontwerp

SFA Packaging heeft op basis van eerdergenoemde uitgangspunten technisch zeer vernieuwende 1.000 ml en 1.100 ml yoghurtverpakkingen ontwikkeld, die zowel mét als zonder hengsel geleverd kunnen worden. Door de slankere rand is de decoratieruimte middels IML van de verpakkingen vergroot.

Samenwerking

SFA Packaging heeft de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan een nieuwe range met toekomstbestendige, lichtgewicht zuivelverpakkingen en de daarvoor benodigde productiecapaciteit in Nederland en daarbuiten. Deze verpakkingen zijn in nauwe samenwerking met onze klantrelaties ontwikkeld en reeds bij drie van onze gewaardeerde relaties in gebruik.

Verpakkingsbedrijf Nederland

Ook een oplossing nodig?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.