100% recyclebare strooibus verpakking

recyclebare strooibus verpakking
SFA verpakkingen

De klantwens

SFA Packaging heeft voor een grote, internationale suikerproducent een nieuw concept ontwikkeld voor een 100% recyclebare strooibus verpakking. Met deze nieuwe mono-materiaal verpakking wordt niet alleen een flinke stap gezet richting een duurzame toekomst, maar is er tevens gekeken naar de optimale gebruikerservaring voor de consument.

In het kader van gewichtsoptimalisatie is er gekeken in hoeverre bestaande inhoudsmaten nog wel noodzakelijk zijn en of er geen ruimte is om bijvoorbeeld de kopruimte, die benodigd is bij het afvullen van het product, te verminderen.

recyclebare strooibus verpakking
Tamper evident

Kleinere en lichtere verpakking

Hieruit is gebleken dat een kleinere en dus lichtere verpakking zonder problemen de bestaande (grotere) verpakking kon vervangen.

Samen met haar klanten is SFA Packaging continu bezig om te kijken naar innovatie en manieren om zowel verpakkingen als het gebruikersgemak daarvan te optimaliseren. In dit specifieke project was er naast de wens tot verdere verduurzaming, ook de wens om de “tamper-evident” functie te verbeteren en de strooibaarheid van de poedersuiker te verfijnen. Om dit te bereiken heeft SFA Packaging een maatwerk deksel ontwikkeld.

Heldere uitgangspunten

De bestaande multi-materiaal verpakking van de klant voldoet niet meer aan de gewenste standaard zoals omschreven in de nieuwe duurzaamheidsrichtlijnen die door veel grote retail-ketens worden gehanteerd. Hierin dient een verpakking uit slechts één materiaal te bestaan dat ook nog eens 100% recyclebaar is. Eén van de vereisten hierbij betrof het gebruiksvriendelijker maken van de “tamper-evident” functie, waarmee de consument in één oogopslag kan zien dat het product bij aankoop nog niet geopend is geweest. Daarnaast was de opdracht de eindgebruiker meerdere mogelijkheden te bieden bij het doseren van de poedersuiker. Last but not least diende de totale aanpassing geen invloed te hebben op de productielijn en op de dozen die gebruikt worden om het product ongeschonden in de schappen van de supermarkten te krijgen. Kortom, een mooie uitdaging voor een flinke verbetering!

Een vernieuwend ontwerp

SFA Packaging heeft op basis van eerdergenoemde uitgangspunten allereerst de bestaande buis getransformeerd naar een 100% kopie in mono-materiaal. Daarnaast is er een nieuwe deksel ontworpen die aan alle gestelde voorwaarden voldoet. Deze multifunctionele doseerdop, die bestaande uit een ingenieus twee kleppen systeem met geïntegreerde “tamper-evident” functionaliteit, stelt de consument in staat de gewenste hoeveelheid poedersuiker te doseren. Enerzijds door een opening die uit 5 grotere strooigaten bestaat en anderzijds door een opening met 9 kleinere gaatjes.

De kracht van ervaring en expertise

SFA Packaging heeft ruim 25 jaar ervaring in de verpakkingsbranche, met een duidelijke focus op spuitgiet verpakkingen voor de voedingsindustrie. Naast een groot assortiment aan standaard verpakkingen heeft SFA veel expertise in het ontwikkelen van tailormade concepten. Samen met onze klanten ontwikkelen wij innovatieve verpakkingen die niet alleen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, maar daarnaast ook het gebruiksgemak voor consumenten naar een hoger niveau tillen.

Tamper evident dubbel

Contact opnemen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.