JOZO-zoutvaatje maakt indruk in Amerika

zoutvaatje JOZO amerika
SFA verpakkingen

Met trots kondigen we aan dat onze recente samenwerking met JOZO, gericht op het herontwerpen van het iconische zoutvaatje, de aandacht heeft getrokken van een van de meest invloedrijke publicaties in de verpakkingsindustrie: het Amerikaanse vakblad PACKAGING WORLD. Deze erkenning markeert niet alleen een significante mijlpaal voor ons bij SFA Packaging maar benadrukt ook onze onvermoeibare inzet voor duurzaamheid, innovatie, en de kracht van samenwerking. Dit nieuwsbericht duikt dieper in het verhaal achter deze succesvolle transformatie en de impact ervan op de industrie.

Het volledige artikel van PACKAGING WORLD lees je hier en via hier kan je het onlineblad doorbladeren

Amerikaans vakblad omarmt duurzame doorbraak

PACKAGING WORLD, toonaangevend binnen de verpakkingsindustrie, heeft het vernieuwde JOZO-zoutvaatje uitgelicht als een voorbeeld van duurzame innovatie. Deze erkenning onderstreept het groeiende belang van duurzaamheidsinitiatieven binnen de sector. Ook erkent het artikel de voortrekkersrol die SFA Packaging inneemt in het ontwikkelen van oplossingen die niet alleen aan de huidige behoeften voldoen maar ook toekomstbestendig zijn.

“JOZO’s requirements for the package were that it be 100% recyclable, feature high print quality, and include an optimized closure that would enhance consumer ease of use. Says Alexander Heinsdijk MBA, business development and marketing manager for SFA, the challenge SFA faced was developing a package that was both sustainable and highly attractive. “Switching to a mono-material package was the obvious way to go,” he says.”

Waarom JOZO’s zoutvaatje een gamechanger is in de verpakkingsindustrie

Het geheim achter het succes van het JOZO-zoutvaatje ligt in de harmonie tussen vorm en functie. Het volledig uit polypropyleen vervaardigde vaatje, inclusief het innovatieve in-mold label, zet een nieuwe standaard voor recyclebaarheid. Met dit ontwerp toont SFA Packaging aan dat het mogelijk is om verpakkingen te produceren die zowel functioneel als volledig recyclebaar zijn, zonder in te leveren op kwaliteit of esthetiek. Dit is een belangrijke stap richting het realiseren van een circulaire economie binnen de verpakkingsindustrie.

NextCycle-technologie: een sprong voorwaarts in recyclebaarheid

De kern van deze innovatie is de NextCycle-technologie, ontwikkeld in samenwerking met MCC Verstraete. Deze technologie zorgt ervoor dat het in-mold label tijdens het recyclen loskomt van het vaatje, wat resulteert in een zuiverder PP-recyclaat. Dit baanbrekende proces biedt een antwoord op een van de meest dringende uitdagingen in de recycling van kunststofverpakkingen en markeert een significante vooruitgang op het pad naar volledige circulariteit.

SFA en JOZO: samen sterk in circulaire oplossingen

De succesvolle herontwikkeling van het JOZO-zoutvaatje is een bewijs van wat mogelijk is wanneer twee bedrijven hun krachten bundelen met een gedeelde visie op duurzaamheid en innovatie. Vanaf het initiële ontwerp tot aan de uiteindelijke productie, werkten de teams van SFA en JOZO nauw samen om ervoor te zorgen dat elk aspect van het zoutvaatje aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden voldeed. Deze samenwerking tussen SFA Packaging en JOZO gaat verder dan het creëren van een product; het is een partnerschap dat de toekomst van onze industrie vormgeeft. Meer over de samenwerking met JOZO lees je in dit project.

Opzoek naar innovatieve verpakkingen?

Bij SFA zetten we ons in voor het creëren van innovatieve, duurzame verpakkingsoplossingen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook de operationele efficiëntie van jouw bedrijf verbeteren. Ben je geïnspireerd door dit verhaal en wil je meer weten over hoe wij bij SFA Packaging de grenzen van duurzaamheid en design blijven verleggen? Neem vandaag nog contact met ons op om samen revolutionaire verpakkingsoplossingen voor jouw producten te realiseren.

JOZO zoutvaatje amerika

Ook een oplossing nodig?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.