Een vernieuwde, duurzame shaker voor JOZO

JOZO samenwerking
SFA verpakkingen

De klantwens

Met trots presenteren we de nieuwe JOZO Shaker voor haar 300 gram zoutverpakkingen. Deze nieuwe verpakking is in nauwe samenwerking met SFA Packaging tot stand gekomen, waarbij de opdracht was een toekomstbestendige, duurzame verpakking te ontwikkelen zonder in te boeten op de uitstraling van het product.

JOZO shaker

Uitgangspunten

Het hergebruiken van verpakkingsmaterialen is een belangrijk aspect bij de ontwikkeling van een duurzame en toekomstbestendige verpakking. Hierbij dient rekening gehouden te worden met de wijze waarop verpakkingen na gebruik gerecycled kunnen worden. Het gebruik van één soort materiaal is hier van cruciaal belang, omdat het scheiden van verpakkingen die uit meerdere materialen bestaan in de meeste gevallen niet mogelijk is en daardoor simpelweg in de verbrandingsoven belanden. Door juist één soort materiaal te gebruiken voor de gehele verpakking, kan deze na gebruik volledig worden gerecycled.

Concreet betekent dit dat de nieuwe JOZO Zout verpakking van top tot teen bestaat uit één materiaalsoort; dit geldt voor de shaker, de doseerdeksel en het label. Op deze wijze draagt JOZO Zout haar steentje bij aan een duurzame toekomst.

Een vernieuwend ontwerp

SFA Packaging heeft op basis van eerdergenoemde uitgangspunten een Shaker ontwikkeld die aan alle gestelde voorwaarden voldoet. Zowel de bus als de doseerdop en de bedrukking (het InMould label) bestaan uit hetzelfde materiaal (polypropyleen) waarbij de complete verpakking na gebruik weer tot granulaat kan worden teruggebracht en als basis kan dienen voor een nieuwe kunststof verpakking. Het papieren etiket is vervangen door een InMould label (IML) dat tijdens het productieproces volledig samensmelt met de shaker. Door de excellente drukkwaliteit vormt IML de basis van de gewenste uitstraling waarbij zowel het logo als de getoonde inhoud nog sterker tot hun recht komen.

Samenwerking vanuit jarenlange ervaring

JOZO verrijkt het leven van mensen al sinds 1929 met een snufje liefde, waarmee het zoutassortiment van JOZO een onmisbare metgezel in de keuken is. In haar lange geschiedenis heeft JOZO de kunst van het winnen en vermalen van zout tot in de perfectie leren beheersen. SFA Packaging heeft ruim 20 jaar ervaring in de verpakkingsbranche, met een duidelijke focus op spuitgiet verpakkingen voor de voedingsindustrie. Naast een groot assortiment aan standaard verpakkingen heeft SFA veel expertise in het ontwikkelen van tailormade concepten.

JOZO samenwerking

Ook een oplossing nodig?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.