SFA vertegenwoordigd op de PLMA

PLMA 24
SFA verpakkingen

Op 28 en 29 mei is SFA te vinden op de PLMA’s World of Private Label in het RAI-beursgebouw, Amsterdam. Het is wereldwijd dé belangrijkste beurs voor private label professionals en leveranciers om elkaar te ontmoeten, hun kennis te verrijken en hun business te laten excelleren. Met trots presenteren we hier de JOZO NextCycle zoutshaker, de SFA slimline en de lichtgewicht zuivelverpakking op onze stand in hal 7, 7.38. Uiteraard showen we daar meer SFA-innovaties die onze duurzame missie ondersteunen: het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk en voedselverspilling tegen te gaan.

JOZO NextCycle van recyclebaar naar circulair

JOZO had de wens een 100 % recyclebare zoutshaker te creëren, die bovendien geschikt zou zijn voor hoge print kwaliteit en met een gebruiksvriendelijke sluiting.

In samenwerking met MCC Verstraete hebben we de NextCycle IML™-technologie toegepast. Deze technologie vormt de kern van deze innovatie en zorgt ervoor dat het InMold Label tijdens het recyclen loskomt van de shaker. Dit resulteert in een zuiverder PP-recyclaat. PACKAGING WORLD, een toonaangevend Amerikaans vakblad, heeft de vernieuwde JOZO zoutshaker zelfs uitgelicht als een voorbeeld van duurzame innovatie.

De samenwerking en volhardendheid van JOZO, SFA, MCC Verstraete en CIRCPACK by Veolia om een verpakking te creëren die toekomstbestendig zou zijn naar duurzaamheidsnormen, heeft ertoe geleid dat deze circulaire verpakking nu realiteit is.

SFA slimline, dun en daardoor zo licht mogelijk verpakken

We introduceren een nieuwe serie kunststof verpakkingen onder de naam ‘SFA Slimline’, die zich kenmerkt door een slanke uitstraling en een slim design. Door maximaal gebruik te maken van de laatste technische innovaties hebben wij een significant lichtere verpakking ontwikkeld, die toch aan alle kwaliteitseisen voldoet.

Naast de SFA Slimline serie met (TE) breeksluiting hebben wij ook een volledige serie sealbare verpakkingen ontwikkeld. Beide series zijn verkrijgbaar in een divers aantal inhoudsmaten, waarbij uiteraard meerdere modellen onder dezelfde deksel vallen.

Lichtgewicht in zuivel

In 2023 introduceerden we een nieuwe lijn van duurzame lichtgewicht zuivelverpakkingen. Verkrijgbaar in twee maten is deze Kg verpakking 35 % lichter dan de richtlijnen en 100% recyclebaar. Een belangrijke nieuwe stap in het verminderen van de impact die verpakking heeft op onze leefomgeving.

Naast deze duurzame ontwikkeling zorgt een slim ontwerp van de beker voor meer impact in het schap. Door de slankere rand is de printoppervlakte voor IML (InMould Label) vergroot. De verpakkingen kunnen met en zonder hengsel geleverd worden, wat zorgt voor een flexibele inzetbaarheid. Een aantal grote spelers in de zuivelindustrie verpakken hun yoghurt inmiddels in deze bekers.

Op zoek naar innovatieve verpakkingen?

Bij SFA creëren we innovatieve, duurzame verpakkingsoplossingen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook de operationele efficiëntie van jouw bedrijf verbeteren. Ben je geïnspireerd door dit verhaal en wil je meer weten over hoe wij bij SFA Packaging te werk gaan? Bezoek ons op de PLMA of neem direct contact met ons op.

Ook een oplossing nodig?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.