Nieuwe lijn baanbrekende zuivelverpakkingen

Nieuwe lijn baanbrekende zuivelverpakkingen
SFA verpakkingen

Dit jaar heeft SFA Packaging een nieuwe lijn duurzame, lichtgewicht zuivelverpakkingen op de markt gebracht. Deze yoghurtverpakkingen, die verkrijgbaar zijn in 1.000 ml en 1.100 ml, zijn tot 35% lichter dan de benchmarks en volledig recyclebaar. Het is een baanbrekende stap in de verdere reducering van de ecologische voetafdruk van verpakkingsmateriaal.

Duurzaamheid als uitgangspunt

Een belangrijk uitgangspunt bij het ontwikkelen van deze nieuwe verpakkingen was duurzaamheid. In samenspraak met een aantal klanten is daar hard aan gewerkt. Omdat de verpakkingen van 100% mono-materiaal zijn gemaakt, kunnen ze na gebruik volledig worden hergebruikt. Verder zijn de verpakkingen zo gemaakt dat ze tijdens het vervoer minder gewicht én minder ruimte in beslag nemen. In alle opzichten zijn de verpakkingen toekomstbestendig ontwikkeld.

Vernieuwend ontwerp

Ook het ontwerp is vernieuwend. Door de slankere rand is de decoratieruimte middels IML (In Mould Label*) vergroot. Verder kunnen de verpakkingen zowel met als zonder hengsel geleverd worden, wat zorgt voor een flexibele inzetbaarheid. Inmiddels zijn de verpakkingen met tevredenheid in gebruik door drie grote spelers in de zuivelindustrie.

Verantwoorde oplossingen

Door gebruik te maken van de nieuwste technieken zoekt SFA Packaging steeds naar de meest duurzame en ecologisch verantwoorde verpakkingsoplossingen. Met deze nieuwe lijn presenteert het bedrijf zich opnieuw als koploper in de verpakkingsmarkt op dit gebied.

 

Wilt u vrijblijvend kennismaken met onze nieuwe zuivelverpakkingen?

Vraag nu gratis een proefpakket aan!

Nieuwe lijn baanbrekende zuivelverpakkingen

 

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten over onze duurzame verpakkingsmogelijkheden?
Neem contact met ons op via +31 (0)187 601 160

Ook een oplossing nodig?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.