Maatwerkverpakking voor Koppert Cress

De Westlandse teler Koppert Cress is na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van thermoform verpakkingen in samenwerking met SFA Packaging uit Middelharnis overgestapt op een unieke spuitgietverpakking op maat.

Maßgeschneiderte Verpackung für Koppert Cress
SFA verpakkingen

De klantwens

De Westlandse teler Koppert Cress is na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van thermoform verpakkingen in samenwerking met SFA Packaging uit Middelharnis overgestapt op een unieke ultradunne transparante spuitgietverpakking op maat. Voor hun cressen (vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten) is Koppert Cress voortdurend op zoek naar natuurlijke innovatieve ingrediënten die chefs gebruiken om smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen. Dit te samen vraagt om een innovatieve verpakking die enerzijds het jonge plantje optimaal toont en anderzijds maximaal beschermd tegen invloeden van buitenaf.

De oplossing

Op het moment dat er een nieuwe omdoos moest worden ontworpen voor de blauwe bakjes waarin de cressen worden aangeboden, ontstond het idee een verpakking te ontwikkelen waarin deze blauwe bakjes precies pasten en het zicht op de cressen van buitenaf maximaal zou zijn. Dat was best een behoorlijke uitdagende opdracht aangezien de maat van de blauwe bakjes al vast stond, evenals de maat van de omdoos waarin twaalf bakjes moesten passen. Nu houden we bij SFA Packaging wel van een uitdaging en is innovativiteit één van onze kernwaarden. We moesten dus iets bijzonders bedenken en dat is gelukt. Zo is de zijkant van de verpakking bijvoorbeeld open, zodat de rand van het blauwe bakje eruit kan steken. De bovenkant is schuin, zodat je als het ware een dakpanconstructie hebt voor de sealrand. Nadat het ontwerp klaar was, zijn er 3D-modellen gemaakt zodat deze daadwerkelijk getest konden  worden op de verpakkingslijn.

Maßgeschneiderte Verpackung für Koppert Cress
Maßgeschneiderte Verpackung für Koppert Cress

Ook een oplossing nodig?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.